Balans i livet. Vilka roller har du & hur påverkar det dig?

28 augusti, 2013

Igår var jag på mentorsföreläsning där Mia Olsson pratade om ”Balans i livet”. Det väckte många tankar och funderingar kring balansen i mitt eget liv: mitt liv som företagare / mamma / självbild och medvetenhet.

Pojke med blåsippa

FRÅGOR VI STÄLLDE OSS -som du kan ställa till dig

Några av de frågor vi funderade kring igår var t ex:

  • Vad är balans i livet för mig? Behöver jag det?
  • Vilka är mina roller? T ex småföretagare, förälder, bonusförälder, politiker, bloggare etc.
  • Har jag en sann balans och vilken fas i livet är jag i just nu?
  • Tar jag hand om mig själv, både mentalt och kroppsligt? Vad är viktigt i livet för mig?
  • Kan det som hänt mig tidigare i livet påverka den jag är idag? Varför börjar hjärtat klappa hårt i vissa situationer? Finns det något i bagaget som om jag blir medveten om det kan hjälpa mig vidare?

        ………………………………………………………………….

  1. Vilka mål i livet har jag just nu?
  2. Vad behöver jag göra för att nå mitt mål?
  3. Vad hindrar mig?
  4. Vad ska jag göra för att ta mig dit?

PSYKOSYNTES – SJÄLVFÖRVERKLIGANDE

Mia pratade utifrån psykologin för självförverkligande, ”psykosyntes”, och menade att vi är en helhet som behöver balans mellan kropp, själ, känslor och intellekt.
Om balansen finns (olika för olika individer hur balansen ser ut, det vet bara du själv) mår vi bra både fysiskt och psykiskt.

Glad tjej med himlen som bakgrund

VAD ÄR LUGN och RO FÖR DIG?

Hur gör du för att återhämta dig eller för att finna ro? Jag har haft så svårt för att finna en plats eller aktivitet som ger den där inre friden som det kan pratas om, men så fann jag den för ett par år sen. På Yogastudion i Bollnäs med tidig morgonyoga, Yin Yoga. Lugn och harmonisk lokal med fantastisk, härlig, stark doft som slår emot mig när jag öppnar dörren. Mycket folk runt omkring men ändå knäpptyst och ett stilla lugn. Där kan jag finns ro.

Nu under hösten kan jag känna ett lugn av att plocka ner äpplen från trädet utanför och koka naturlig äppelmos att avnjuta till morgonfilen :-) Vad gör dig glad? Vad vill du göra det här året?

Äpplen - kan det vara rofyllt att ta hand om naturens frukt?

MER LÄSNING

Tipsa gärna i kommentarsfältet om du har länkar eller böcker du tycker är bra i ämnet.

Fem tips för balans i livet – Olof Röhlander, mental coach, delar med sig av fem enkla knep för att skapa mer balans i livet.

Vad är psykosyntes – Psykosyntes betyder ungefär ”Att göra själen hel”.

Bok ”Grundläggande principer och tekniker” av Roberto Assagioli – Boken publicerades första gången 1965 och var den första heltäckande beskrivningen av Assagiolis grundtankar och arbetssätt.

/ Hälsningar JennyKategori:Livet som småföretagare


KOMMENTARER

BLOGGARE JENNY GRÖNLUND


Gillar bloggar, att driva eget, programmering och webbdesign.

Om bloggen "Digitala tankar"

Kunskapsbank som handlar om marknadsföring via webben. Här ryms också tankar kring småföretagande och vår produkt BokaTräning.

Alla kategorier:

BokaTräning   (5 st)
Bloggar om vårt bokningssystem.
Digitala medier   (21 st)
Hur kan vi synas och höras i digitala medier?
Bloggar som berör småföretagare.

10 senaste inläggen

Chillrum   (2016-11-18)
Hösten 2016 är här!   (2016-08-23)
Swish   (2016-05-26)
Mobilt BankID, smidigt!   (2016-04-29)
Sportlov v10   (2016-03-04)
Annonsera på Google   (2015-12-15)

Etikettmoln

10 år    almi    app    avtal    barn på nätet    bilder    bilder på webben    bitcoins    bollnäs kommun    cookies    digital marknadsföring    digital valuta    facebook    firefox    födelsedag    föreläsning    föräldrar på nätet    hashtag    hälsa    ice    kakor    kul och ful marknadsföring    köpa IT-tjänster    Maria Österåker    marknadsföring    mentor    mentorprogrammet    månadsbetalning    nyhetsbrev    offertförfrågan    planera    prissättning för kreativa näringar    rubriker    semester    Ta betalt    träningskort    uppdatera    uppdatering    uppdateringsverktyg    uppgradera webbläsaren    upphandla    webbläsare    webbtext    webbutik    WordPress