Blogga

21 november, 2012

VAD ÄR EN BLOGG?

Att blogga är inget nytt och revolutionerande fenomen, utan ett nytt namn på ett gammalt tillvägagångssätt. Som ett komplement till insändare i tidningar och istället för att man som tidigare ställde sig skrikande i ett gathörn kan man nu mycket enklare skapa sig en plats på nätet där man t.ex. sprider sina politiska åsikter, babybilder, filmrecensioner eller dagboksinlägg. Det nya är att bloggaren själv bestämmer vad och när han/hon vill publicera sitt inlägg.

Tre flickor med blå himmel i bakgrunden

Privata bloggar är för det mesta som diskussionen under en fikapaus. Man har personer som är 100% vänster eller höger, som ingående berättar vad katten Båtsman gjorde i helgen, som fnittrande berättar fräckisar eller som är övertygade om att SÄPO avlyssnar alla telefonsamtal. Ibland talar alla i mun på varandra och ibland kläcker någon ur sig ett guldkorn som lär dig något nytt eller får dig att fundera.

Så finns det företagsbloggare, de som gör affärer kring sin blogg och jobbar som bloggare.

BLOGGAR SOM PÅVERKAT MIG

…Tänker på Doktor Max som för några år sedan bloggade på Vilhelminabloggen. Vilken fantastisk lyx det var! Flera gånger när jag var orolig för barnen, chansade jag och slängt in en blogg med en fråga till Dr Max och vare sig klockan är 23:00 eller 10:00 var han snabb som en iller och svarade på mina och andras frågor. Det var CYBERLYX i lyxförpackning! En lokal, digital doktor, alltid redo att hjälpa till och dela med sig av sin kunskap.

…Tänker också på Jan Lahenkorva på Bollnäsbloggen, utbildningsnämndens ordförande i Bollnäs. Tänk att få inblick i en politikers hjärna. Få veta sanningar som annars hade redigerats bort. Det är lyx för demokratin! Riktig lyx för förståelse!

…Så tänker jag på Underbara Clara. Den kloka bloggerskan som jag följt i flera års tid nu, som skriver och fotar så vackert. Det är något speciellt med Clara Lidström, det är bara så, man måste läsa ett tag för att förstå varför man blir beroende. Att hon nu gör business av sitt bloggande är fantastiskt kul.

Summa sumarum: Alla har mycket att bidra med!
Det är kul att dela med sig av sin kunskap! Gör det i en blogg du med.

2005 startade vi mötesplatsen Vilhelminabloggen. Det har varit en fantastisk resa. Då, för 7 år sedan var det få som visste vad en blogg var. Idag är det annorlunda.

Hälsningar Jenny GrönlundKategori:Okategoriserade


KOMMENTARER

BLOGGARE JENNY GRÖNLUND


Gillar bloggar, att driva eget, programmering och webbdesign.

Om bloggen "Digitala tankar"

Kunskapsbank som handlar om marknadsföring via webben. Här ryms också tankar kring småföretagande och vår produkt BokaTräning.

Alla kategorier:

BokaTräning   (5 st)
Bloggar om vårt bokningssystem.
Digitala medier   (21 st)
Hur kan vi synas och höras i digitala medier?
Bloggar som berör småföretagare.

10 senaste inläggen

Chillrum   (2016-11-18)
Hösten 2016 är här!   (2016-08-23)
Swish   (2016-05-26)
Mobilt BankID, smidigt!   (2016-04-29)
Sportlov v10   (2016-03-04)
Annonsera på Google   (2015-12-15)

Etikettmoln

10 år    almi    app    avtal    barn på nätet    bilder    bilder på webben    bitcoins    bollnäs kommun    cookies    digital marknadsföring    digital valuta    facebook    firefox    födelsedag    föreläsning    föräldrar på nätet    hashtag    hälsa    ice    kakor    kul och ful marknadsföring    köpa IT-tjänster    Maria Österåker    marknadsföring    mentor    mentorprogrammet    månadsbetalning    nyhetsbrev    offertförfrågan    planera    prissättning för kreativa näringar    rubriker    semester    Ta betalt    träningskort    uppdatera    uppdatering    uppdateringsverktyg    uppgradera webbläsaren    upphandla    webbläsare    webbtext    webbutik    WordPress