Distansverktyg och landsbygdsjobb

20 november, 2012

Ska vi landsbygdsbor flytta till jobben eller ska vi skapa jobbtillfällen här hemma? Internet ger oss möjlighet att komma åt hela världen, kan vi även tänka oss att hela världen kan komma åt oss?

JOBBA FRÅN LANDSBYGD

Det går att använda IT som verktyg för att jobba på distans. Man behöver inte vara verksam i IT-branschen för att använda distansverktyg till att skapa sin egen försörjning. Här gäller det att tänka till och hitta nya vägar och affärsupplägg. Här kan vi landsbygdsbor flytta arbetstillfällen, flytta dom hem till oss.

Det går att arbeta i samma projekt trots att man sitter utspridd i landet och t.o.m utlandet. Det är häftigt. Och det funkar! Avstånden har krympt.

I vårt samverkansnätverk sitter vi i Bollnäs och Vilhelmina och det samarbetet har pågått i 9 år nu.

DELA SKÄRM

Ett bra sätt att visa en kollega eller kund som sitter på avstånd ett jobb man gör på skärmen är att dela skärm. Vi brukar använda TeamViewer när vi kör en demo av BokaTräning. Då kan vi visa en presentation av bokningssystemet på vår dator samtidigt som ett gäng distansanvändare ser vad vi gör i realtid på sin egen skärm.

TELEFONKONFERENS MED SKYPE

Koppla ihop en telefonkonferens med Skype. Fungerar riktigt bra.  Kan användas via dator, iPhone eller iPad t ex. Gratis tjänst. Dock tänker Telia ta betalt för trafiken.

DELA DOKUMENT OCH KALENDER

I ett distansprojekt kan det vara smidigt att dela dokument på GoogleDocs och kalender i GoogleCal. Skapa olika kalendrar i olika färger så kan du dela en möteskalender med dina distanskollegor, ha en familjekalender ihop med din familj och ha några kalendrar för egna projekt.

DELA FILER

Ett sätt är att använda Dropbox för att dela filer du har på datorn med andra. Du lägger in filerna du vill dela i en Dropbox-mapp och kan sedan dela ut en länk till filen som blivit publik över nätet. En annan tjänst är Sprend som fungerar på liknande sätt.

Hälsningar Jenny GrönlundKategori:Okategoriserade


KOMMENTARER

BLOGGARE JENNY GRÖNLUND


Gillar bloggar, att driva eget, programmering och webbdesign.

Om bloggen "Digitala tankar"

Kunskapsbank som handlar om marknadsföring via webben. Här ryms också tankar kring småföretagande och vår produkt BokaTräning.

Alla kategorier:

BokaTräning   (5 st)
Bloggar om vårt bokningssystem.
Digitala medier   (21 st)
Hur kan vi synas och höras i digitala medier?
Bloggar som berör småföretagare.

10 senaste inläggen

Chillrum   (2016-11-18)
Hösten 2016 är här!   (2016-08-23)
Swish   (2016-05-26)
Mobilt BankID, smidigt!   (2016-04-29)
Sportlov v10   (2016-03-04)
Annonsera på Google   (2015-12-15)

Etikettmoln

10 år    almi    app    avtal    barn på nätet    bilder    bilder på webben    bitcoins    bollnäs kommun    cookies    digital marknadsföring    digital valuta    facebook    firefox    födelsedag    föreläsning    föräldrar på nätet    hashtag    hälsa    ice    kakor    kul och ful marknadsföring    köpa IT-tjänster    Maria Österåker    marknadsföring    mentor    mentorprogrammet    månadsbetalning    nyhetsbrev    offertförfrågan    planera    prissättning för kreativa näringar    rubriker    semester    Ta betalt    träningskort    uppdatera    uppdatering    uppdateringsverktyg    uppgradera webbläsaren    upphandla    webbläsare    webbtext    webbutik    WordPress