Därför skapade vi Boka Träning

”För att det skulle bli enklare att komma igång och träna.”

Intervju & text: Yanina Westergren (copywriter)

Jenny missade träningen – och uppfann en ny molntjänst för att inte missa den igen. BokaTräning är en molntjänst för träningsanläggningar, som gör att du snabbt och enkelt kan boka ditt träningspass på webben eller på din iPhone. För träningsanläggningen innebär BokaTräning bättre service till kunderna och ett smidigt system som hanterar allt från försäljning till webbplats och intranät.

På Jennys träningsställe brukade hon få boka träningspass genom att på plats skriva upp sig i en pärm.

– Som småbarnsmamma och företagare var det omöjligt att lägga den tiden som krävdes för att boka min träning. Det var nog svårt att få tid till själva träningen, berättar Jenny.

– Ska det vara så här krångligt, så kommer jag aldrig att kunna träna, tänkte jag. Om jag bara kunde boka träning enkelt via nätet eller via en app i mobiltelefonen. Och då kom idén – att vi borde skapa ett lättanvänt och lättillgängligt bokningssystem, berättar Jenny med ett leende på läpparna.

2005 släpptes en första enkel version av programmet som sedan finjusterats och utvecklats intensivt. Under 2012 har InternetForm implementerat BokaTräning på nio träningsanläggningar runt om i landet. Bland testpiloterna syns träningsanläggningar från norr till söder – i Vilhelmina, Uppsala, Falkenberg och andra städer. Idag körs systemet av stora organisationer som Sveriges Radios Förvaltning (SVT, SR, UR) och Bollnäs kommun, samt privata företag som Dancehall i Östersund – och Jennys eget träningsställe.

– Nu kan jag äntligen boka min träning via min iPhone, i ett system format precis som jag vill ha det! säger en glad Jenny.