Press & utmärkelser

Stipendium

Irisstipendiet 2007 Stipendiet tilldelas ”framåtsträvande kvinnor” som visar prov på en extraordinär förmåga och drivkraft och som bedöms ha vilja och goda möjligheter att nå sitt mål. Under en högtidlig ceremoni på Chalmerska huset i Göteborg mottog Jenny och Sara 150 000kr från Iris Jonzén Sandbloms och Greta Jonzéns stiftelse.

Företagarnas stipendiefond 2007. Motivering: ”De vill skapa en konferensanläggning belägen både i den fysiska och i den digitala världen. Den digitala delen är en naturlig kompletterande del av hotellets erbjudande för konferenser och är ett sätt att stärka konkurrenskraften för det fysiska hotellet. Hotell Wilhelmina är plattformen för de fysiska konferensrummen med alla vanliga konferenshjälpmedel. I digitala kopior av sammanträdeslokalerna ska en konferensgrupp t ex kunna ha uppföljning eller återträffar efter en vanlig konferens.”

Artiklar

Företagande för framtiden ”Gemensamt för de tre småföretagarna är att de valde bort storstaden för någonting mycket bekvämare. Lugnet och kreativiteten i en småstad.” Ljusnan, 2010. Läs artikeln »  

Inspiratör i Amelia ”Kvinnlig IT-företagare i glesbygden, går det? Visst funkar det. Det visar Jenny Grönlund, 29, som bor i Bollnäs och driver en webbyrå.” Amelia, nr 5, 2007. Läs artikeln »

Vågade förverkliga sin dröm ”- Det är så kul att få jobba med det jag utbildat mig till att det uppväger allt.” Ljusnan, 2006. Läs artikeln »  

Fint stipendium till Bollnäsföretagare ”Jenny Grönlund och Sara Norman har fått ett stipendium från Iris Jonzén Sandbloms och Greta Jonzéns stiftelse i Göteborg.” Ljusnan, 2007. Läs artikeln »  

Bloggar hjälper Vilhelmina bli mindre ”En av Sveriges till ytan största kommuner har blivit mindre, och det tack vare bloggar. Vilhelminabloggen.se är välbesökt och hjälper till att länka samman invånarna och alla med intresse för orten.” Internetworld, 2007. Läs artikeln »  

Bollnäsbloggen -en lokal mötesplats på nätet ”Nu finns en bloggportal speciellt för människor med Bollnäsanknytning. Nystartade Bollnäsbloggen är skapad av Jenny Grönlund och Tomas Sandfors, som driver företaget Svensk InternetForm i Bollnäs. -Det är en lokal mötesplats på nätet där alla med lokal anknytning kan delta i diskussionen, säger Jenny Grönlund.” BollnäsNytt, 2007. Läs artikeln »  

Det digitala samarbetet gav stipendium ”I torsdags fick Sara Norman, Vilhelmina och Jenny Grönlund, Bollnäs, ta emot ett stipendium på Chalmerska huset i Göteborg för sitt arbete med ”Digitala Hotellet”.” Västerbottens Folkblad, 2007. Läs artikeln »  

Veckans Hetaste Intervju på driftig.nu, en mötesplats för kvinnliga företagare. driftig.nu, 2007. Läs artikeln » 

Vilhelmina kan ersätta Norrmalmstorg på Monopolbrädet ”Vilhelmina kan bli en av orterna på Monopolbrädet som ska komma ut i en ny version. Istället för Stockholmsgatorna blir det svenska städer som gäller. Vilhelminabloggen.se puffar för röster på Vilhelmina.” (ps. Det lyckades :-) Västerbottens Folkblad, 2007. Läs artikeln »  

Första dagen på jobbet ”Ända sedan gymnasiet har hon velat starta eget företag. I augusti 2003 slog drömmen in. I måndags gjorde Jenny Grönlund, 27, sin första arbetsdag på Svensk InternetForm.” Ljusnan, 2003. Läs artikeln »